- Mijn specialiteiten

Na de basisopleiding die ik in 2001 afgerond heb ben ik direct begonnen met de aantekeningen "diabetische- en reumatische voet". Hierna ben ik me blijven ontwikkelen door middel van diverse cursussen en congressen. Door de gewijzigde opleidingsstructuur ben ik in 2012 begonnen met een upgrade van mijn pedicurediploma's en certificaten. Sinds juli 2014 ben ik medisch pedicure. Ik ben bevoegd om zogenaamde risico-patienten te behandelen. Dit kunnen mensen met diabetes of reuma zijn, maar ook mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson, Alzheimer,  kanker, nierziektes, hart-en vaatziektes, sydroom van Down enz... Als medisch pedicure kan ik diverse speciale technieken uitvoeren zoals nagelbeugels bij ingegroeide nagels, silicone ortheses en vilttechniek bij pijnlijke plekken aan de voeten, hiervoor gebruik ik ook vaak gewassen schapenwol.

Door mijn opleiding "Schimmeldiagnostiek" ben ik gespecialiseerd in de advisering en behandeling van schimmelnagels.

In verband met kwaliteitsborging ben ik lid van branche-organisatie ProVoet. Hiervan mag je alleen lid worden met de juiste diplomering. Via vakbladen, besloten social mediagroepen en het royale aanbod bijscholingen blijf ik up to date in mijn vakgebied.

Caption gel nagellak

Een kleurtje op de nagels? Dat kan! Caption gel nagellak is een zogenaamde nieuwe generatie nagellak en is niet te vergelijken met een standaard nagellak. De glans en houdbaarheid is hetzelfde als bij een uv gellak. Caption lak droog heel snel, toch zijn slippers of sandalen aan te raden. De lak heeft dan de tijd op goed uit te harden aan de lucht. Daarna blijft Caption lak bij normaal gebruik zeker 4 tot 6 weken mooi!

Voetmassage met Lavendelolie van Weleda

Na de pedicurebehandeling maak ik gebruik van de Lavendelolie van Weleda. Een rustgevende geur en na de behandeling zijdezachte voeten!

Schapenwolcreme van de Noordkroon

Van het mooie eiland Texel komen de schapenwol crèmes van de Noordkroon. Deze crèmes bevatten o.a. 10% wolvet en voeden de (voet)huid bijzonder goed. Bij hele droge plekken en kloven is pure wolvet aan te raden. In de praktijk vertel ik graag over de diverse producten en de mogelijkheden

Anti druk met schapenwol

Bij gevoelige voeten, maar ook bij bv lange afstand wandelaars wordt bij drukonlasting van kleine pijnlijke plekken gewassen schapenwol gebruikt. Graag geef ik tijdens de behandeling advies.